Πιλοτική του λειτουργία του EasyBike στην Λευκωσία

Home / Bike Sharing News / Πιλοτική του λειτουργία του EasyBike στην Λευκωσία

Πιλοτική του λειτουργία του EasyBike στην Λευκωσία

EasyBike στην ΛευκωσίαEasyBike στην Λευκωσία

Στα μέσα του φθινοπώρου αναμένεται να ξεκινήσει την πιλοτική του λειτουργία το σύστημα bikesharing στην Λευκωσία στην Κύπρο. Tην τεχνική υλοποίηση του έργου έχει αναλάβει η Brainbox Πληροφορική με την εγκατάσταση και  έναρξη  λειτουργίας του συστήματος EasyBike.

Το πρόγραμμα διάθεσης ποδηλάτων είναι το νέο σύστημα μετακίνησης εντός της μείζονος Λευκωσίας. Οι Δήμοι της μείζονος Λευκωσίας που δημιούργησαν τη Διαδημοτική Εταιρεία Ποδηλάτων Λευκωσίας (ΔΕΠΛ), φιλοδοξούν να αλλάξουν τα δεδομένα στους κυπριακούς δρόμους με τη χρήση ποδηλάτων μέσω ενός αυτοματοποιημένου συστήματος ενοικίασης ποδηλάτων 3ης γενιάς που καθιερώθηκε και εφαρμόζεται με επιτυχία εδώ και αρκετά έτη σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Σκοπός του προγράμματος είναι η όσο το δυνατόν ευρεία χρήση του ποδηλάτου από το κοινό και η καθιέρωσή του ως ένα ουσιαστικό εναλλακτικό μέσο μεταφοράς στην πόλη.

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που αποτελείται από περισσότερα από 320 ποδήλατα κατανεμημένα σε 27 σταθμούς στην Μείζονα Λευκωσία. Το έργο έχει προκυρυχθεί από τους Δήμους Λευκωσίας, Στροβόλου και Αγλαντζιάς.

Γίνε συνδρομητής

Στο πλαίσιο ενίσχυσης και προώθησης της χρήσης του συστήματος η ΔΕΠΛ εντάσσει στις δράσεις της το Πρόγραμμα Συνδρομητών. Το νέο Πρόγραμμα παρέχει στους δημότες της Λευκωσίας τη δυνατότητα συμμετοχής τους σε αυτό με την εξασφάλιση ειδικής ηλεκτρονικής συνδρομητική κάρτας που επιτρέπει τη χρήση του συστήματος χωρίς την έως τώρα χρέωση της πιστωτικής τους κάρτας μετά το τέλος της περιόδου διάθεσης του ποδηλάτου. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει πιο κάτω την απαραίτητη αίτηση συνδρομητή που πρέπει να συμπληρώσει και μαζί με τα σχετικά δικαιολογητικά να την καταθέσει στο γραφείο συνδρομών της ΔΕΠΛ ή στα γραφεία εξυπηρέτησης του Δημότη των συμμετεχόντων Δήμων. Το κόστος της ηλεκτρονικής συνδρομητικής κάρτας είναι μόνο 24 Ευρώ. Ο νέος συνδρομητής μετά την παραλαβή της κάρτας θα πρέπει να την πιστώνει με το ανάλογο ποσό που επιθυμεί. Το κόστος ενοικίασης του ποδηλάτου παραμένει ως έχει, δηλ. η πρώτη μισή ώρα είναι δωρεάν και η κάθε επόμενη ώρα κοστίζει 1 Ευρώ.

Το Σύστημα Δημόσιας Διάθεσης Ποδηλάτων της ΔΕΠΛ επομένως θα εξυπηρετεί και μόνιμους χρήστες, οι οποίοι θα διαθέτουν ειδική ηλεκτρονική συνδρομητική κάρτα για να παραλαμβάνουν ποδήλατα αλλά και περιστασιακούς χρήστες, όπου με την χρήση πιστωτικής κάρτας μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση σε ποδήλατα. Στόχος της ΔΕΠΛ είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη μέσω της εφαρμογής του νέου Προγράμματος Συνδρομητών.

 

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το σύστημα στην σελίδα του EasyBike για τη Λευκωσία: http://nicosia.easybike.com.cy

Recent Posts

Leave a Comment

.
.
Επικοινωνηστε μαζι μας

Μπορείτε να μας στείλετε ένα email για να επικοινωνήσουμε μαζί σας. Ευχαριστούμε.

Not readable? Change text. captcha txt
.

Start typing and press Enter to search