Ξεκίνησε η διάθεση καρτών χρήσης των κοινόχρηστων ποδηλάτων του Δήμου

Home / Bike Sharing News / Ξεκίνησε η διάθεση καρτών χρήσης των κοινόχρηστων ποδηλάτων του Δήμου

Ξεκίνησε η διάθεση καρτών χρήσης των κοινόχρηστων ποδηλάτων του Δήμου

15822639_1664807276866597_2435454148855939803_n

Ξεκίνησε η διάθεση καρτών για την χρήση των κοινόχρηστων ποδηλάτων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Οι κάρτες διατίθενται, στο Δημαρχείο της πόλης, (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα) με την συμπλήρωση σχετικής αίτησης και επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας σε άτομα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Σημειώνουμε, ότι κατά την περίοδο της πιλοτικής λειτουργίας του συστήματος, μέχρι 15 Μαρτίου, η χρήση του ποδηλάτου είναι εντελώς δωρεάν, ενώ στη συνέχεια, όσοι έχουν προμηθευτεί κάρτα θα ειδοποιηθούν, αν το επιθυμούν, να καταβάλουν το προβλεπόμενο αντίτιμο για τη συνέχεια της χρήσης των ποδηλάτων. Εκτός από τους κατόχους της προσωπικής ηλεκτρονικής κάρτας, το σύστημα θα μπορούν να το χρησιμοποιούν και περιστασιακοί χρήστες – κάτοχοι πιστωτικής κάρτας. Για τους περιστασιακούς κάρτες θα υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες στους σταθμούς των ποδηλάτων, καθώς και στην ιστοσελίδα www.vvv.gov.gr/easybike. Για τους κατόχους προσωπικής ηλεκτρονικής κάρτας, η χρήση του είναι απλή και σύντομη ακολουθώντας τα 3 βήματα:

  1. Επιλέγεις το ποδήλατο που επιθυμείς και πιέζεις το πλήκτρο που αντιστοιχεί στην κλειδαριά που βρίσκεται το ποδήλατο. Με τη διαδικασία αυτή, ενεργοποιείται η ηλεκτρονική οθόνη που βρίσκεται πάνω στη βάση πρόσδεσης των κοινόχρηστων ποδηλάτων.
  2. Πλησιάζεις την προσωπική ηλεκτρονική κάρτα χρήσης στον αναγνώστη, ακριβώς κάτω από την οθόνη.
  3. Μόλις αναγνωριστεί η κάρτα, η κλειδαριά ανοίγει και το κοινόχρηστο ποδήλατο μπορεί να παραληφθεί και να χρησιμοποιηθεί.

Για οποιαδήποτε βοήθεια στην χρήση του συστήματος κοινοχρήστων ποδηλάτων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης μπορείτε να επικοινωνείτε με το κέντρο υποστήριξης της υπηρεσίας, στο τηλέφωνο 210 3004441.

Η επιστροφή ενός κοινόχρηστου ποδηλάτου, γίνεται με ακόμη πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο :

  1. Επιλέγεις μια κενή θέση στις βάσεις πρόσδεσης.
  2. Πιέζεις το πλήκτρο που αντιστοιχεί στην κλειδαριά της θέσης πρόσδεσης που επέλεξες και τοποθετείς το ποδήλατο στην κλειδαριά. Η ταυτότητα του κοινόχρηστου ποδηλάτου αναγνωρίζεται αυτόματα και η κλειδαριά ασφαλίζει, εκπέμποντας χαρακτηριστικό ήχο.
  3. Επιλέγοντας το κατάλληλο πλήκτρο (YES/ΝΑΙ – NO/ΟΧΙ) δηλώνεις αν το κοινόχρηστο ποδήλατο που επέστρεψες είναι σε καλή κατάσταση.

Κατά την πιλοτική περίοδο λειτουργίας, η χρήση των ποδηλάτων θα είναι δωρεάν ενώ στη συνέχεια θα υπάρχει μια χρέωση που θα ανέρχεται σε 1€ / ώρα.

Recent Posts
.
.
Επικοινωνηστε μαζι μας

Μπορείτε να μας στείλετε ένα email για να επικοινωνήσουμε μαζί σας. Ευχαριστούμε.

Not readable? Change text. captcha txt
.

Start typing and press Enter to search

Βουλγαρία