βήμα της κυριακής: Το πρώτο σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων

Home / Bike Sharing News / βήμα της κυριακής: Το πρώτο σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων

βήμα της κυριακής: Το πρώτο σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων

Παρουσίαση του EasyBike στο βήμα της κυριακής

Παρουσίαση του συστήματος EasyBike και της BRAINBOX στο βήμα της κυριακής 22/7/2012

Ένα απόσπασμα του άρθρου, στο βήμα της κυριακής, μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω:

Στις αγορές του εξωτερικού στρέφονται ως αντίδοτο στην κρίση οι νέες καινοτόμες ελληνικές εταιρείες, τις οποίες στήνουν εκ του μηδενός (start-up) νεαροί φερέλπιδες επιχειρηματίες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν το διάσημο πια taxibeat και το ανερχόμενο easybike· καρποί κοπιωδών προσπαθειών από μέλη της νέας, αναδυόμενης ελληνικής επιχειρηματικότητας δοκιμάζονται πια εκτός συνόρων, καθώς δέχονται την πρόκληση της εξωστρέφειας. Φιλόδοξα και στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας τα δύο start-ups, τα οποία δημιουργήθηκαν στον κυκεώνα της ελληνικής κρίσης, συνδυάζουν τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών με τις σύγχρονες ανάγκες μεταφοράς. Χρηματοδοτήθηκαν από ιδιωτικά κεφάλαια, είναι μακριά από τη λογική των κρατικών επιδοτήσεων και διεκδικούν μερίδιο από τη νέα, παγκόσμια ψηφιακή και βιώσιμη οικονομία.
Εναν χρόνο μετά τη δημιουργία του, το taxibeat από την Αθήνα ανοίγεται σε τέσσερις μεγάλες αγορές του εξωτερικού, ανταγωνιζόμενο «στα ίσια» αντίστοιχα ψηφιακά προϊόντα που συγκέντρωσαν υπερπολλαπλάσια κεφάλαια από ιδιωτική χρηματοδότηση. Παράλληλα, το easybike από τη Θεσσαλονίκη ήδη έχει εξαγάγει την ποδηλατική τεχνογνωσία του στην Κύπρο και ετοιμάζεται να δοκιμαστεί στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης.

Σε συζητήσεις με δήμους και με μεγάλους οργανισμούς της Βόρειας Ευρώπης για την εξαγωγή του συστήματος μίσθωσης κοινόχρηστων ποδηλάτων easybike βρίσκεται η Brainbox Πληροφορική, ένα μικρό αλλά καινοτόμο start up της Θεσσαλονίκης.
Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2008, σχεδιάζει, κατασκευάζει και εγκαθιστά ένα από τα πιο σύγχρονα συστήματα μίσθωσης ποδηλάτων δημοσίας χρήσεως στην Ευρώπη και έχει ήδη κάνει την πρώτη της μεγάλης κλίμακας εξαγωγή: το easybike εδώ και λίγους μήνες αποτελεί την πλατφόρμα χρήσης ποδηλάτων της Λευκωσίας, σε ένα ντιλ που ξεπέρασε το 1 εκατ. ευρώ.

Οπως αναφέρει ο account manager της εταιρείας κ. Δημήτρης Δημητριάδης, στην Κύπρο εγκαταστάθηκαν 330 ποδήλατα με 27 σταθμούς ηλεκτρονικής μίσθωσης. «Η πανευρωπαϊκή καινοτομία είναι ότι όλοι οι σταθμοί λειτουργούν με πιστωτική κάρτα, αφού συνδέονται online με το διατραπεζικό σύστημα της Κύπρου. Το να μισθώσεις ένα ποδήλατο είναι τόσο εύκολο όσο το να πας στο ΑΤΜ» λέει.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στην ιστοσελίδα: Το βήμα της κυριακής

Recent Posts

Leave a Comment

.
.
Επικοινωνηστε μαζι μας

Μπορείτε να μας στείλετε ένα email για να επικοινωνήσουμε μαζί σας. Ευχαριστούμε.

Not readable? Change text. captcha txt
.

Start typing and press Enter to search