Διαθέσιμες εκδόσεις EasyBike

Home / Διαθέσιμες εκδόσεις EasyBike

Για να καλύψει τις διαφορετικές ανάγκες των φορέων υλοποίησης ανάλογα με το περιβάλλον εγκατάστασης, τις ανάγκες των χρηστών, την αναμενόμενη κίνηση και τον διαθέσιμο προϋπολογισμό, η BRAINBOX έχει αναπτύξει διαφορετικές διαθέσιμες εκδόσεις EasyBike, οι οποίες παρουσιάζονται αναλυτικά παρακάτω.

 

Easybike Dock: Αυτοματοποιημένοι σταθμοί μίσθωσης

Η έκδοση Easybike Dock πρόκειται για το αυτοματοποιημένο σύστημα μίσθωσης ποδηλάτων της EasyBike και επιτρέπει την αυτόματη παραλαβή ενός ποδηλάτου, την χρησιμοποίηση του για όσο χρόνο είναι απαραίτητο και στην συνέχεια την επιστροφή του σε οποιονδήποτε σταθμό μίσθωσης. Εκεί με αυτόματο τρόπο ο χρήστης και το ποδήλατο αναγνωρίζονται και πραγματοποιείται η  χρέωση σύμφωνα με τον χρόνο που έχει χρησιμοποιηθεί το ποδήλατο.

Οι σταθμοί πρόκειται για κατασκευές κατάλληλες για χρήση σε εξωτερικό χώρο και λειτουργούν σε θερμοκρασίες από -20ο Κελσίου έως και 50ο Κελσίου ενώ δεν επηρεάζονται από βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις. Έχουν την δυνατότητα να αλληλεπιδρούν με τον χρήστη και να αποδέχονται ηλεκτρονική κάρτα RF ID με απλή επίδειξη της κάρτας μπροστά από τον αναγνώστη.

Οι σταθμοί ενοικίασης είναι αρθρωτοί επιτρέποντας την εγκατάσταση σημείων μίσθωσης ποδηλάτων με λίγα ή και περισσότερα ποδήλατα. Το σχήμα των σταθμών και η διάταξη του συστήματος επιτρέπει την προσαρμογή και εναρμόνιση του με τα χαρακτηριστικά της εκάστοτε πόλης.

 

Easybike Dockless: Ηλεκτρονικές κλειδαριές GPS/GPRS

Η έκδοση Easybike Dockless πρόκειται για ηλεκτρονικές κλειδαριές οι οποίες μετατρέπουν οποιοδήποτε ποδήλατο σε ηλεκτρονικά ελεγχόμενο όχημα. Πρόκειται για μεταλλικές κατασκευές κατάλληλες για χρήση εντός πόλης ενώ παράλληλα είναι ανθεκτικές σε φθορές και σε δύσκολη χρήση. Επιτρέπουν το ηλεκτρονικό κλείδωμα – ξεκλείδωμα των ποδηλάτων στα οποία τοποθετούνται, μέσω ειδικής εφαρμογής λογισμικού για κινητά τηλέφωνα. προκειμένου το ηλεκτρικό ποδήλατο μεταφοράς φορτίου να μετατραπεί σε ηλεκτρονικά ελεγχόμενο.

Οι ηλεκτρονικές κλειδαριές διαθέτουν ενσωματωμένο σύστημα GPS/GPRS προκειμένου να δίνουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο στο λογισμικό ελέγχου του συστήματος για την θέση τους, την κίνηση τους και την στάθμευσή τους.

Οι κλειδαριές λειτουργούν σε θερμοκρασίες που συναντώνται στην Ελλάδα ενώ δεν επηρεάζονται από βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις.

 

Easybike Dockless: Ηλεκτρικά ποδήλατα GPS/GPRS

Η έκδοση Easybike Dockless προσφέρεται και με ειδικής κατασκευής ηλεκτρικά ποδήλατα τύπου. Η συγκεκριμένη έκδοση δίνει σε χρήστες την ευχέρεια να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο αποκλειστικά με τη χρήση ειδικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, επιστρέφοντας το σε μια από τις διαθέσιμες ζώνες στάθμευσης που έχουν οριστεί μέσω του λογισμικού ελέγχου. Διαθέτουν εσωτερικό ηλεκτρονικό σύστημα κλειδώματος για το κλείδωμα / ξεκλείδωμα του ποδηλάτου.

Το σύστημα των ηλεκτρικών ποδηλάτων λειτουργεί διαφορετικά από τα υπόλοιπα συστήματα καθώς δεν υπάρχουν βάσεις στάθμευσης. Το σύστημα είναι free float/dockless δηλαδή διαφορετικής πιο σύγχρονης τεχνολογίας. Η φόρτιση των μπαταριών επιτυγχάνεται μέσω της διαδικασίας battery swap δηλαδή το συνεργείο συντήρησης θα αλλάζει βάσει των αναγκών τις αποφορτισμένες μπαταρίες με νέες φορτισμένες.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα ηλεκτρικά ποδήλατα μπορείτε να βρείτε στην κατηγορία «Ηλεκτρικά Ποδήλατα»


 

Στέγαστρα σταθμών ποδηλάτων

Για την ανάγκη στέγασης των ποδηλάτων και προστασίας τους από τις καιρικές συνθήκες, το σύστημα EasyBike διαθέτει στέγαστρα ποδηλάτων ειδικής κατασκευής ώστε να προστατεύουν τα ποδήλατα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ενώ παράλληλα να ενσωματώνονται αρμονικά στην περιοχή εγκατάστασης και τον περιβάλλοντα χώρο. Τα στέγαστρα είναι καλαίσθητες κατασκευές ειδικά σχεδιασμένες για σταθμούς ποδηλάτων. Διατίθενται σε διαφορετικές διαστάσεις και προσαρμόζονται στις απαιτήσεις του κάθε σημείου ασφάλισης των ποδηλάτων.
Εφόσον απαιτείται παρέχεται και έκδοση των στεγάστρων με ηλεκτρική αυτονομία. Τα στέγαστρα δηλαδή μπορούν να  παρέχουν ηλεκτρική αυτονομία στους σταθμούς και σε ηλεκτρικά ποδήλατα. Η κατασκευή τους είναι ειδική ώστε μέσω ενσωματωμένου φωτοβολταικού συστήματος επί της οροφής και χώρου αποθήκευσης της ενέργειας να παρέχουν την ενέργεια που απαιτείται. Πιο συγκεκριμένα, επί της οροφής των στεγάστρων μπορούν να τοποθετηθούν φωτοβολταικά πάνελ και η σχετική καλωδίωση μέσω των σταθερών τμημάτων του στεγάστρου καταλήγει σε ειδικό χώρο όπου βρίσκονται αποθηκευμένες μπαταρίες και συσσωρευτές. Έτσι μέσω κατάλληλης δρομολόγησης της καλωδίωσης παρέχεται ρεύμα στους σταθμούς στα ηλεκτρικά ποδήλατα όταν αυτά σταθμεύουν στις βάσεις τους.

stegastro2

.
.
Επικοινωνηστε μαζι μας

Μπορείτε να μας στείλετε ένα email για να επικοινωνήσουμε μαζί σας. Ευχαριστούμε.

Not readable? Change text. captcha txt
.

Start typing and press Enter to search