Ικανοποίηση στην Λευκωσία για τα κοινόχρηστα ποδήλατα

Home / Bike Sharing News / Ικανοποίηση στην Λευκωσία για τα κοινόχρηστα ποδήλατα

Ικανοποίηση στην Λευκωσία για τα κοινόχρηστα ποδήλατα

ΛευκωσίαΛευκωσία: Ικανοποίηση για τα κοινόχρηστα ποδήλατα

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ Οικολόγων Περιβαλλοντιστών (Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας), με χθεσινή ανακοίνωσή του, χαιρετίζει την έστω και αργοπορημένη, όπως αναφέρει, έναρξη του συστήματος δημόσιας διάδοσης ποδηλάτων EasyBike στην πόλη της Λευκωσίας. «Καλούμε τους δημότες της πρωτεύουσας, από την Αγλαντζιά μέχρι την Έγκωμη και τον Άγιο Δομέτιο και από τη Λευκωσία μέχρι τον Στρόβολο, το Δάλι και τα Λατσιά, να αγκαλιάσουν και να προστατέψουν το πρόγραμμα δημόσιας διάδοσης ποδηλάτων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Χαιρετίζουμε», συνεχίζει, «το γεγονός ότι ένα πανεπιστημιακό πρόγραμμα μετατράπηκε σε μια δημιουργική καινοτομία, που απλώθηκε σε όλη την πόλη και χαιρόμαστε που σ’ αυτήν τη θετική εξέλιξη συμβάλαμε ως Οικολόγοι με τις δυναμικές παρεμβάσεις μας προς τις δημοτικές Αρχές».

Οι Οικολόγοι στην ανακοίνωσή τους καλούν τις δημοτικές Αρχές να μελετήσουν τρόπους βελτίωσης του συστήματος, επέκτασης και απλοποίησής του. Παράλληλα, σημειώνουν πως επιβάλλεται η εισαγωγή ενός σύγχρονου νομοθετικού πλαισίου, που να ενισχύει και να προωθεί την ποδηλατοκίνηση, και όχι να την παρακωλύει με άσκοπες απαγορεύσεις, όπως, σύμφωνα με τους Οικολόγους, δυστυχώς, συμβαίνει με τον υπό συζήτηση κανονισμό στη Βουλή.

«Τέλος, συμφωνούμε ότι είναι πραγματικά πολύ κρίμα η Κύπρος, με το καλό κλίμα τους περισσότερους μήνες του χρόνου, να έχει τόσο περιορισμένη χρήση του πιο υγιεινού και οικολογικού μέσου κυκλοφορίας, που είναι το ποδήλατο», καταλήγει το Κίνημα Οικολόγων.

Recommended Posts

Leave a Comment

.
.
Επικοινωνηστε μαζι μας

Μπορείτε να μας στείλετε ένα email για να επικοινωνήσουμε μαζί σας. Ευχαριστούμε.

Not readable? Change text. captcha txt
.

Start typing and press Enter to search