Παρουσίαση του EasyBike στο Δήμο Γρεβενών στο CIVITAS

Home / Bike Sharing News / Παρουσίαση του EasyBike στο Δήμο Γρεβενών στο CIVITAS

Παρουσίαση του EasyBike στο Δήμο Γρεβενών στο CIVITAS

ΠαρουσίασηΠαρουσίαση του EasyBike στο Δήμο Γρεβενών στο πλαίσιο του έργου CIVITAS CATALIST

Την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011, πραγματοποιήθηκε ημερίδα στα Γρεβενά για το πρόγραμμα CIVITAS CATALISΤ. Στην συνάντηση πραγματοποιήθηκε εκτενή παρουσίαση του συστήματος μίσθωσης ποδηλάτων EasyBike από τον κύριο Δημήτρη Δημητριάδη της BrainBox Πληροφορική.

Η πόλη των Γρεβενών η οποία ήδη αντιμετωπίζει πρόβλημα με το παρκάρισμα μπορεί με την εφαρμογή του προγράμματος να αλλάξει εικόνα, τόνισε στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Γρεβενών… κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής ημερίδας με θέμα: «Κοινόχρηστα ποδήλατα για Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα : Ευρωπαϊκή εμπειρία, καινοτομίες και προοπτικές για τις Ελληνικές πόλεις».

Οι δραστηριότητες CIVITAS CATALIST για την πόλη των Γρεβενών αφορούν σε ήπια κυκλοφοριακά μέτρα, που σκοπό έχουν τη μείωση του όγκου της οδικής κυκλοφορίας και τη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος, με γενικό στόχο την ανάπτυξη και την εφαρμογή πολιτικών βιώσιμης κινητικότητας στο αστικό περιβάλλον. To σύστημα EasyBike ως εφαρμοσμένη πρακτική, μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στους στόχους του προγράμματος.

Η CIVITAS CATALIST περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μια μελέτη σκοπιμότητας για εγκατάσταση ενός συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων δημόσιας χρήσης στην πόλη των Γρεβενών, προκειμένου να διευκολυνθεί η χρήση του ποδηλάτου, ως εναλλακτικό μέσο μεταφοράς αστικών συγκοινωνιών.

Recent Posts

Leave a Comment

.
.
Επικοινωνηστε μαζι μας

Μπορείτε να μας στείλετε ένα email για να επικοινωνήσουμε μαζί σας. Ευχαριστούμε.

Not readable? Change text. captcha txt
.

Start typing and press Enter to search