Καλωσορίζουμε την Ηγουμενίτσα στο δίκτυο EasyBike

Home / Bike Sharing News / Καλωσορίζουμε την Ηγουμενίτσα στο δίκτυο EasyBike

Καλωσορίζουμε την Ηγουμενίτσα στο δίκτυο EasyBike

Και η Ηγουμενίτσα στο δίκτυο ποδηλάτων EasyBike

Καλωσορίζουμε την Ηγουμενίτσα στο δίκτυο των πόλεων με το πλέον σύγχρονο σύστημα κοινοχρήστων ποδηλάτων EasyBike. Στην Ηγουμενίτσα εγκαταστάθηκαν 2 σταθμοί που φιλοξενούν 10 ποδήλατα στα πλαίσια του έργου Adrimob.

Το Έργο ADRIMOB “Sustainable coast MOBility in the ADRIatic area” περιλαμβάνει τα κύρια λιμάνια της Αδριατικής στη διασυνοριακή περιοχή. Βενετία, Ραβένα, Ρίμινι, Κεσενατικο, Πέζαρο-Ουρμπίνο, Πεσκάρα, Μπρίντιζι, Μπάρι, Ρόβιντς, Ραμπ, Σπάλιτ, Δυρράχιο, Μπαρ, Ηγουμενίτσα και τα κυριότερα λιμάνια της περιοχής της Σλοβενίας. Οι εταίροι που συμμετέχουν συγκέντρωσαν τις προσπάθειές τους με σκοπό τον προσδιορισμό ενός σχεδίου που θα προσφέρει συγκεκριμένες λύσεις σε πραγματικά προβλήματα: βελτίωση και αναβάθμιση της προσβασιμότητας στην περιοχή της Αδριατικής, στις υποδομές για τις μεταφορές και τη λειτουργικότητα των δικτύων. Η Αδριατική θάλασσα έχει θεωρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα ως εμπόδιο για την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση. Στην πραγματικότητα αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της περιοχής. Το έργο ορίζεται λαμβάνοντας υπόψη τα ειδικά προβλήματα που εντοπίστηκαν αρχής γενομένης από την γενική ενημέρωση για την πολιτική της ΕΕ στον τομέα της βιώσιμης κινητικότητας και την ανάλυση της κατάστασης της κινητικότητας στην περιοχή της Αδριατικής, κάτω από συγκεκριμένα δεδομένα και προβλήματα που επισημαίνονται από τους εταίρους σε αυτό τον τομέα. Λαμβάνοντας υπόψη τον τομέα της συνεργασίας, και την σταθερή αύξηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και του τουρισμού ανάμεσα στις δύο πλευρές της Αδριατικής, είναι απαραίτητο να γίνει μια προσπάθεια προς την κατεύθυνση της βιώσιμης κινητικότητας, έτσι να γίνει μια συγκεκριμένη υπέρβαση που θα καθορίσει και θα οργανώσει ένα αποτελεσματικό και λιγότερο ρυπογόνο σύστημα κινητικότητας τόσο για τα εμπορεύματα και τους επιβάτες.

Το σύστημα θα λειτουργήσει ως πιλοτικό έργο προκειμένου να διερευνηθεί η χρήση και η αποδοχή καθώς και οι παράμετροι λειτουργίας του. Με βάση τα αποτελέσματα χρήσης του συστήματος θα σχεδιασθεί η επέκταση του. Καλή αρχή!

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://igoumenitsa.easybike.gr

Ηγουμενίτσα

 

Ηγουμενίτσα

 

Ηγουμενίτσα

Recommended Posts

Leave a Comment

.
.
Επικοινωνηστε μαζι μας

Μπορείτε να μας στείλετε ένα email για να επικοινωνήσουμε μαζί σας. Ευχαριστούμε.

Not readable? Change text. captcha txt
.

Start typing and press Enter to search