Ποιους εξυπηρετεί

Home / Ποιους εξυπηρετεί

Το σύστημα EasyBike τους εξυπηρετεί όλους! Απευθύνεται σε όλους αυτούς που μετακινούνται συχνά ή και λιγότερο συχνά και αναζητούν έναν εναλλακτικό υγιεινό και οικονομικό τρόπο μετακίνησης χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να διατηρούν στην κατοχή τους ένα ποδήλατο. Με το σύστημα EasyBike μπορούν να κινηθούν και οι μόνιμοι κάτοικοι μιας περιοχής και οι επισκέπτες είτε με την έκδοση ειδικής ηλεκτρονικής κάρτας είτε με χρήση ειδικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα. Οι μόνιμοι κάτοικοι ή οι τακτικοί επισκέπτες μπορούν να εγγραφούν ως χρήστες παραλαμβάνοντας την ειδική ηλεκτρονική κάρτα που τους δίνει πρόσβαση στο σύστημα (σύστημα με docks) ενώ οι περιστασιακοί χρήστες ή οι επισκέπτες μπορούν να εγγραφούν στην ειδική εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και να νοικιάσουν το πλησιέστερο σε αυτούς ποδήλατο (σύστημα dockless/freefloat).

 

1. ΧΡΗΣΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ (Σύστημα με Docks)

Οι χρήστες χρησιμοποιούν την ειδική ηλεκτρονική κάρτα για να παραλαμβάνουν και να επιστρέφουν ποδήλατα στα σημεία στάθμευσης. Η ηλεκτρονική κάρτα ποδηλάτων «περιέχει» άυλο χρόνο χρήσης του συστήματος ανάλογα με τον τρόπο χρέωσης που έχει ορισθεί.

Με την επιτυχή εγγραφή στο σύστημα, ο συνδρομητής παραλαμβάνει ένα ποδήλατο από τους σταθμούς ενοικίασης απλά πλησιάζοντας την ηλεκτρονική κάρτα σε αυτό. Στην συνέχεια χρησιμοποιεί το ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμεί και το επιστρέφει σε οποιονδήποτε από τους σταθμούς. Ο χρόνος χρήσης υπολογίζεται αυτόματα και αφαιρείται το αντίστοιχο ποσό από την κάρτα.
Όταν τελειώνει το διαθέσιμο ποσό που υπάρχει στην κάρτα, ο συνδρομητής μπορεί να ανανεώνει τον χρόνο του είτε μέσω Internet, είτε επισκεπτόμενος κάποιο από τα εξουσιοδοτημένα σημεία προσθήκης χρόνου χρήσης. Με τον ίδιο τρόπο μπορεί να ανανεώνει και την ετήσια συνδρομή του.

 

2. ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ/ΧΡΕΩΣΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ (Σύστημα με Docks)

Οι χρήστες μπορούν είτε από το σπίτι τους μέσω κινητού τηλεφώνου ή μέσω Internet είτε να επισκεφθούν έναν σταθμό μίσθωσης και με την χρήση της πιστωτικής τους κάρτας μέσω ασφαλούς τραπεζικού περιβάλλοντος να πιστοποιήσουν τα στοιχεία τους αγοράζοντας χρόνο χρήσης με αντίστοιχη χρέωση της πιστωτικής τους κάρτας τους. Στη συνέχεια, στέλνοντας μήνυμα με το κινητό τους τηλέφωνο στο 54045, μπορούν να παραλάβουν ένα ποδήλατο, να το χρησιμοποιήσουν και να το επιστρέψοουν σε οποιονδήποτε σταθμό επιθυμουν..
Στο τέλος της περιόδου χρήσης υπολογίζεται αυτόματα ο συνολικός χρόνος χρήσης του ποδηλάτου και πραγματοποιείται η αντίστοιχη χρέωση.

 

3. ΧΡΗΣΗ MOBILE ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ (Σύστημα Dockless/Freefloat)

Οι χρήστες που επιθυμούν να παραλάβουν ένα ποδηλάτο (ηλεκτρικό ή συμβατικό με σύστημα GPS/GPRS) μπορούν να κατεβάσουν την ειδική εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, να εγγραφούν στην υπηρεσία και να πιστώσουν χρόνο χρήσης στο ηλεκτρονικό τους πορτοφόλι. Στη συνέχεια βρίσκουν ένα ποδηλάτο στις διαθέσιμες ζώνες στάθμευσης που έχουν οριστεί, σαρώνουν τον QR κωδικό του ποδηλάτου, και ξεκλειδώνουν το ποδήλατο.
Στο τέλος της περιόδου χρήσης υπολογίζεται αυτόματα ο συνολικός χρόνος χρήσης του ποδηλάτου και πραγματοποιείται η αντίστοιχη χρέωση.

 

.
.
Επικοινωνηστε μαζι μας

Μπορείτε να μας στείλετε ένα email για να επικοινωνήσουμε μαζί σας. Ευχαριστούμε.

Not readable? Change text. captcha txt
.

Start typing and press Enter to search