Διαθέσιμες εκδόσεις EasyBike

Home / Διαθέσιμες εκδόσεις EasyBike

Για να καλύψει τις διαφορετικές ανάγκες των φορέων υλοποίησης ανάλογα με το περιβάλλον εγκατάστασης, τις ανάγκες των χρηστών, την αναμενόμενη κίνηση και τον διαθέσιμο προϋπολογισμό, η BRAINBOX έχει αναπτύξει 5 διαφορετικές διαθέσιμες εκδόσεις EasyBike:

EASYBIKE HOTEL EASYBIKE TERMINAL EASYBIKE STATION EASYBIKE KEY EASYBIKE MANUAL
Οι διαφορετικές διαθέσιμες εκδόσεις EasyBike συνδυάζουν εναλλακτικές τεχνολογίες.

 

Η έκδοσηeasybike hotel EasyBike Hotel είναι μια λύση που απευθύνεται σε τουριστικές επιχειρήσεις. Είναι ένα σύστημα το οποίο περιλαμβάνει τον εξοπλισμό, τις υπηρεσίες και το λογισμικό ώστε το ξενοδοχείο να ξεκινήσει από την πρώτη κιόλας μέρα να δίνει την δυνατότητα στους πελάτες του να μετακινηθούν με ποδήλατο.  Τα ποδήλατα είναι ειδικά σχεδιασμένα για κίνηση στον αστικό ιστό, έχουν ειδικά χαρακτηριστικά τα οποία έχουν δοκιμαστεί σε δημόσια χρήση, ο ξενοδόχος δεν χρειάζεται να ασχοληθεί με ότι αφορά θέματα συντήρησης και επιπλέον παρέχεται η δυνατότητα ενοικίασης ποδηλάτου ακόμα και για μία ώρα και όχι για μία ολόκληρη ημέρα. http://hotel.easybike.gr

 

Η έκδοση EasyBike Terminal διαθέτει ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές, με τεχνολογία της Ολλανδικής εταιρίας Calllock calllock logo, σε αρθρωτή διάταξη με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η εγκατάσταση σημείων με λίγα ή περισσότερα ποδήλατα. Το σύστημα διαθέτει τερματικό σταθμό (infokiosk) για την αποδοχή πιστωτικών καρτών on-line στο σημείο που βρίσκονται τα ποδήλατα. Ο τερματικός σταθμός διαθέτει οθόνη αφής 15” για την αλληλεπίδραση των χρηστών με το σύστημα. Ο χρήστης πηγαίνει στον σταθμό ενοικίασης και πλησιάζοντας την κάρτα του στον ειδικό αναγνώστη στην κάθε κλειδαριά, πιστοποιεί την ταυτότητα του. Επιλέγοντας το ποδήλατο που επιθυμεί το ξεκλειδώνει και το παραλαμβάνει. Κατά την επιστροφή του ποδηλάτου σε οποιονδήποτε σταθμό, ο κάτοχος τοποθετεί το  ποδήλατο σε οποιαδήποτε διαθέσιμη βάση στάθμευσης όπου και αυτόματα ασφαλίζεται. Ο σταθμός αναγνωρίζει τον χρήστη και την ταυτότητα του ποδηλάτου που επιστρέφεται και παραλαμβάνεται. Η διάρκεια ενοικίασης υπολογίζεται σε πραγματικό χρόνο και πραγματοποιείται αυτόματα η αντίστοιχη χρέωση οπότε και αφαιρείται το αντίστοιχο ποσό από τον λογαριασμό του χρήστη. Το σύστημα λειτουργεί με ηλεκτρονική κάρτα συνδρομητή και με πιστωτική κάρτα. Παράλληλα υποστηρίζεται η λειτουργία μέσω κινητής τηλεφωνίας και χρήσης SMS.

 

Το σύστημα λειτουργεί με ηλεκτρονική κάρτα συνδρομητή και με πιστωτική κάρτα.H έκδοση αυτή είναι ουσιαστικά υποσύνολο της έκδοσης Terminal, χωρίς όμως τον τερματικό σταθμό (infokiosk). Αποτελείται από τις ηλεκρτονικές θέσεις στάθμευσης οι οποίες λειτουργούν αυτόνομα και δεν απαιτείται η ύπαρξη τερματικού. Ο χρήστης χρησιμοποιεί το σύστημα με τον ίδιο τρόπο όπως στην έκδοση Terminal. Βασικά χαρακτηριστικά της έκδοσης EasyBike Station αποτελούν η minimal κατασκευή και η ευέλικτη  εγκατάσταση. Η έκδοση αυτή διαθέτει τον μικρότερο όγκο εξοπλισμού που τοποθετείται στο εξωτερικό περιβάλλον (street furniture). Η αυτονομία της έκδοσης Station σε συνδυασμό με το ευέλικτο σχήμα και τις ελάχιστες τεχνικές εργασίες εγκατάστασης το καθιστούν ιδανικό για μικρότερες πόλεις ή πόλεις χωρίς μεγάλο όγκο επισκεπτών και τουριστών. Είναι επίσης κατάλληλη λύση για περιστασιακή εγκατάσταση σε σημεία που πραγματοποιούνται εκδηλώσεις (εκθέσεις, αθλητικές διοργανώσεις, συνέδρια, κλπ) που συγκεντρώνουν κόσμο. Το σύστημα λειτουργεί με ηλεκτρονική κάρτα συνδρομητή και μέσω κινητής τηλεφωνίας και χρήσης SMS. Ωστόσο είναι δυνατη και η υποστήριξη περιστασιακών χρηστών με εγγραφή μέσω internet και χρήση του κινητού τους τηλεφώνου.

 

Η έκδοση EasyBike Key είναι ένα σύστημα μίσθωσης ποδηλάτων που λειτουργεί με κλειδιά και εξυπηρετεί περιστασιακούς χρήστες και συνδρομητές. Βασικό πλεονέκτημα της έκδοσης EasyBike Key αποτελεί ο φυσικός τρόπος διεπαφής με το σύστημα. Ο χρήστης παραλαμβάνει ένα κλειδί με ηλεκτρονικό τρόπο και το χρησιμοποιεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που χρησιμοποιεί ένα κλειδί στο δικό του ποδήλατο για να το κλειδώσει – ξεκλειδώσει. Στο τέλος της χρήσης του ποδηλάτου επιστρέφει με αυτόματο τρόπο το κλειδί στο σύστημα και παραδίδει το ποδήλατο.

 

manualΗ έκδοση EasyBike Manual είναι ένα σύστημα μίσθωσης ποδηλάτων που λειτουργεί με ηλεκτρονική κάρτα συνδρομητή και επανδρωμένους σταθμούς. Ο χρήστης δίνει την κάρτα συνδρομητή του στον χειριστή του σταθμού. Ο χειριστής πλησιάζει την ηλεκτρονική κάρτα συνδρομητή στο EasyBike NFC Box, το οποίο αναγνωρίζει τον χρήστη και επιτρέπει στον χειριστή εύκολα να δώσει ξεκινήσει/τερματίσει μίσθωση ποδηλάτου ή να έχει πρόσβαση στην καρτέλα του χρήστη. Το συστημα μπορεί και εξυπηρετεί περιστασιακούς χρήστες όπως και συνδρομητές.

Στις παραπάνω εκδόσεις του EasyBike μπορουν να χρησιμοποιηθούν και ηλεκτρικά ποδήλατα όπως και στέγαστρα για την προστασία και φόρτιση των ποδηλάτων.

Ηλεκτρικά Ποδήλατα

Το σύστημα μίσθωσης ποδηλάτων EasyBike προσφέρεται και με ειδικής κατασκευής ηλεκτρικά ποδήλατα EasyBike Elegant. Τα ηλεκτρικά ποδήλατα EasyBike Elegant είναι υψηλής ποιότητας και Ελληνικής κατασκευής. Παρέχουν όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας για κίνηση στον αστικό ιστό ενώ παράλληλα διαθέτουν μοναδικές τεχνολογίες αιχμής που τα καθιστούν κατάλληλα για δημόσια χρήση.  Έχουν ενσωματωμένη μη αποσπώμενη μπαταρία ιόντων λιθίου με εγγυημένη δυνατότητα επαναφορτίσεων άνω των 1.000 που αποδίδει 250 Watt και προσδίδει στο ποδήλατο αυτονομία από 60 km έως και 120 Km ανάλογα με την σκάλα υποβοήθησης. Τα ποδήλατα διαθέτουν δισκόφρενα, ενσωματωμένη κλειδαριά για βραχυχρόνια στάθμευση και οθόνη ενδείξεων ταχύτητας, μπαταρίας, χιλιομέτρων κλπ

ebike

Στέγαστρα σταθμών ποδηλάτων

Για την ανάγκη στέγασης των ποδηλάτων και προστασίας τους από τις καιρικές συνθήκες, το σύστημα EasyBike διαθέτει στέγαστρα ποδηλάτων ειδικής κατασκευής ώστε να προστατεύουν τα ποδήλατα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ενώ παράλληλα να ενσωματώνονται αρμονικά στην περιοχή εγκατάστασης και τον περιβάλλοντα χώρο. Τα στέγαστρα είναι καλαίσθητες κατασκευές ειδικά σχεδιασμένες για σταθμούς ποδηλάτων. Διατίθενται σε διαφορετικές διαστάσεις και προσαρμόζονται στις απαιτήσεις του κάθε σημείου ασφάλισης των ποδηλάτων.
Εφόσον απαιτείται παρέχεται και έκδοση των στεγάστρων με ηλεκτρική αυτονομία. Τα στέγαστρα δηλαδή μπορούν να  παρέχουν ηλεκτρική αυτονομία στους σταθμούς και σε ηλεκτρικά ποδήλατα. Η κατασκευή τους είναι ειδική ώστε μέσω ενσωματωμένου φωτοβολταικού συστήματος επί της οροφής και χώρου αποθήκευσης της ενέργειας να παρέχουν την ενέργεια που απαιτείται. Πιο συγκεκριμένα, επί της οροφής των στεγάστρων μπορούν να τοποθετηθούν φωτοβολταικά πάνελ και η σχετική καλωδίωση μέσω των σταθερών τμημάτων του στεγάστρου καταλήγει σε ειδικό χώρο όπου βρίσκονται αποθηκευμένες μπαταρίες και συσσωρευτές. Έτσι μέσω κατάλληλης δρομολόγησης της καλωδίωσης παρέχεται ρεύμα στους σταθμούς στα ηλεκτρικά ποδήλατα όταν αυτά σταθμεύουν στις βάσεις τους.

stegastro2

.
.
Επικοινωνηστε μαζι μας

Μπορείτε να μας στείλετε ένα email για να επικοινωνήσουμε μαζί σας. Ευχαριστούμε.

Not readable? Change text. captcha txt
.

Start typing and press Enter to search